Bellen Online werkplaats afspraak Occasions

De nieuwe Renault Captur

De Renault Captur is de ‘voiture à vivre’ in het B-segment. Hij is een veelzijdig multitalent, compact van buiten (4,23 meter), ruim van binnen en modulair aan te passen aan het gebruik, zowel in de stad als daarbuiten. Zijn hoge zitpositie wordt gewaardeerd door klanten. Het maakt instappen gemakkelijk en biedt goed zicht op de weg. Al deze kwaliteiten verklaren het succes van de auto waarvan sinds de marktintroductie tien jaar geleden meer dan twee miljoen exemplaren in negentig landen over de hele wereld zijn verkocht.

De nieuwe Captur neemt de nieuwe designtaal over die is geïnitieerd door Gilles Vidal, Head of Design bij Renault. Deze nieuwe taal creëert een stijlvollere en dynamischere uitstraling door te spelen met licht en materie, met strakke lijnen en precieze details. Met zijn nieuwe voorzijde krijgt de nieuwe Captur ook een premium uitstraling.

De Captur blijft onverminderd toonaangevend in het segment van de stads-SUV’s, een markt die goed is voor de helft van alle verkopen in het B-segment, dat op zijn beurt 30% van de totale automarkt voor zijn rekening neemt.

De nieuwe Captur behoudt zijn veelzijdigheid, tweekleurige carrosserieopties en royale interieurruimte, samen met een reeks ingenieuze hightech voorzieningen. Behalve deze kwaliteiten, die allemaal deel uitmaken van zijn DNA, biedt de Captur ook een reeks nieuwe functies. Met meer expressiviteit, zowel vanbinnen als vanbuiten, vormt de styling een unieke mix van elegantie en sportieve geest met de nieuwe uitvoering esprit Alpine. Het interieur wordt gekenmerkt door nieuwe bekleding en nieuwe beeldschermen. Afhankelijk van de uitvoering omvat het OpenR Link-multimediasysteem met geïntegreerde Google-functies toonaangevende technologie dankzij Android Automotive 12, een wereldprimeur in het B-segment. De volledig nieuwe elektronische architectuur tilt de veiligheid naar nieuwe hoogten met een reeks van de nieuwste generatie rijhulpsystemen. Daartoe behoren onder meer de voorspellende rijfunctie voor de hybridevarianten en Active Driver Assist voor autonoom rijden op level 2.

De nieuwe Renault Captur is beschikbaar met keuze uit vier motorvarianten:

Benzine:
– 1.0 TCe 90 driecilinder turbomotor met 66 kW (90 pk), 160 Nm koppel en een handgeschakelde zesversnellingsbak. Brandstofverbruik: 5,8 – 5,9 l/100 km.

– 1.3 TCe 160 viercilinder turbomotor met 12V mild-hybridetechniek, 118 kW (160 pk), 270 Nm koppel en automatische EDC-transmissie. Brandstofverbruik: 5,8 – 5,9 l/100 km.

LPG:
– 1.0 TCe 100 driecilinder turbomotor met 74 kW (100 pk), 160 Nm koppel (170 Nm met LPG) en een handgeschakelde zesversnellingsbak. Brandstofverbruik: 6,0 – 6,1 l/100 km (benzine) en 7,7 – 7,9 l/100 km (LPG).

E-Tech full hybrid:
– 1,6-liter viercilinder met intelligente ‘dog clutch’-versnellingsbak, 107 kW (145 pk) en 205 Nm koppel. Brandstofverbruik: 4,7 – 4,9 l/100 km.

De nieuwe Renault Captur, die nog altijd wordt geproduceerd in de fabriek in Valladolid, komt voor de zomer op de Nederlandse markt.nieuwe captur 2024

Maak online afspraak

Bezoek webshop

Onze klanten geven ons een 9.7 van 10

op basis van 846 beoordelingen