Bellen Online werkplaats afspraak Occasions

Garantie

Koopt u een occasion bij Auto Beerda? Dan bent u altijd verzekerd van minimaal twaalf maanden BOVAG Garantie of fabrieksgarantie, mits u er nadrukkelijk voor kiest om de occasion zonder garantie te kopen. Maar wat houdt de BOVAG Garantie precies in? En waarom is het zo belangrijk?

Wat houdt de BOVAG garantie in?

BOVAG Garantie houdt in dat uw occasion tot zes maanden na aankoop kosteloos wordt hersteld als zich gebreken voordoen die op het moment van de koopovereenkomst niet waarneembaar waren. Hiertoe behoren ook de gebreken die tijdens normaal weggebruik zijn ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan een motorstoring, een defecte airco of een accu met onvoldoende capaciteit. Let er wel op dat het echt om een gebrek moet gaan. Banden, ruiten, onderhoudsbeurten en niet-fabrieksoriginele accessoires zijn uitgesloten van de garantie.

Wanneer geldt de BOVAG Garantie?

De BOVAG Garantie biedt extra zekerheid en de voorwaarden van de garantie zijn afgestemd met de ANWB en de Consumentenbond. Niet alleen worden gebreken tot twaalf maanden na de aankoop kosteloos hersteld, maar bij meningsverschillen en conflicten omtrent de garantie kunt u daarnaast vertrouwen op BOVAG Hulp bij Klachten of de Geschillencommissie Voertuigen. Voldoet de occasion niet aan de verwachtingen? Op basis van de BOVAG Omruilgarantie is de auto eenmalig binnen twee weken en maximaal 750 kilometer om te ruilen. Ook als u onderhoud of reparatie laat uitvoeren door een BOVAG-bedrijf heeft u recht op garantie: de zes maanden BOVAG Reparatie & Onderhoud Garantie. Ook bij deze vorm van garantie kunt u, in geval van een geschil, een beroep doen op BOVAG Hulp bij Klachten en (als u consument bent) ook bij de Geschillencommissie Voertuigen.

Wat houdt fabrieksgarantie in?

Overigens is de BOVAG Garantie niet van toepassing op ‘nieuwe’ auto’s. Dat zijn auto’s die maximaal zes maanden oud zijn en niet meer dan 500 kilometer op de teller hebben. Nieuwe of jonge gebruikte auto’s zijn vaak voorzien van meerjarige fabrieksgarantie. Dat is de garantie die de fabrikant of importeur geeft op zijn nieuwe auto’s. Ontstaat er een defect, dan hebt u aanspraak op de fabrieksgarantie. Op basis van Europese regelgeving blijft de fabrieksgarantie behouden wanneer u de auto bij een BOVAG-bedrijf laat onderhouden, mits de fabrieksvoorschriften worden nageleefd.

Wat is het verschil met merkgarantie?

Naast BOVAG Garantie kunnen ook alternatieve aankoopgaranties worden aangeboden op viaBOVAG.nl, mits die maar gelijkwaardig zijn aan of beter zijn dan de twaalf maanden BOVAG Garantie. BOVAG controleert dat.

Koop je een jonge gebruikte auto bij Auto Beerda? Dan kan er sprake zijn van resterende fabrieksgarantie. Auto’s die aan deze voorwaarden voldoen, zijn vaak niet ouder dan vijf jaar of hebben een lage kilometerstand.

De voordelen op een rij:

* Na en naast garantie, heeft de koper die consument is er ook recht op dat het gekochte aan de koopovereenkomst beantwoordt (conformiteit). Een zakelijke koper heeft deze rechten (7:17 BW en verder) echter niet.

 

Maak online afspraak

Onze klanten geven ons een 9.7 van 10

op basis van 797 beoordelingen