Bellen Online werkplaats afspraak Occasions

Franse elegantie blijkt gouden zet

Franse elegantie zegeviert dit jaar in de degelijke Duitse verkiezing van ‘Het Gouden Stuurwiel’. Onder de vlag van het bij onze oosterburen gezaghebbende magazine AUTO BILD is in samenwerking met BILD am SONNTAG de beste nieuwe auto van elk segment gekozen. De verkiezing van das goldene Lenkrad is een prestigieuze, eentje die buiten Nederland wellicht nog meer waarde heeft dan de bij ons erg bekende verkiezing ‘Auto van het Jaar’. De weg naar de winst van Het Gouden Stuurwiel is echter een lastige en dat maakt de prijs sowieso relevant. De nieuwe Renault Mégane wint ‘m en gaat met de gouden hoofdprijs bij de compacte auto’s naar huis.

De winnaars van één van de meest gewilde Europese autoprijzen staan vast. Recent namen vertegenwoordigers van de winnende automerken de gewilde trofée in de vorm van een goud stuurwiel in het Berliner Axel-Springer-Gebäude in ontvangst. De beste compacte auto van 2016 werd tijdens de verkiezing gekozen door een jury van experts. Deze jury is verdeeld in zeven expertgroepen en beoordeelt de deelnemende modellen op uiteenlopende kwaliteiten. Zo testen digitale experts bijvoorbeeld de connectiviteit van nieuwe auto’s met de mobiele smartphone, kijken ervaren designers naar de esthetiek van het model en onderzoeken ingenieurs de motortechniek. Daarnaast testen redacteuren van AUTO BILD het weggedrag en rijcomfort van de auto, wordt er ook gekeken naar wat de Duitsers zelf zo mooi ‘Der Glamour-Faktor’ noemen en onderzoeken veelrijders uit het lezerspubliek van AUTO BILD en BILD am SONNTAG hoe de betreffende auto bij dagelijks gebruik bevalt. De prestigieuze award wordt dan ook niet zo maar toegekend. In totaal zijn er 57 juryleden uit maar liefst 21 landen die in totaal 15.000 kilometer met de auto over het testcircuit van het Italiaanse Balocco rijden.

Voor Renault is het winnen van het Gouden Stuurwiel een belangrijke erkenning. Des te meer omdat de prijs het resultaat is van het testwerk van een gedegen internationale jury en de onderscheiding georganiseerd wordt door het gezaghebbende Duitse autoblad AUTO BILD. De onderdelen waarop gejureerd is zijn daarnaast de punten waarop de nieuwe Renault Mégane zich positief onderscheidt ten opzichte van belangrijke concurrenten. Zo is het elegante design, gerealiseerd onder leiding van onze landgenoot Laurens van den Acker, een belangrijk aankoopmotief en toont de score op het gebied van connectiviteit aan dat het multimediasysteem R-link2 voldoet aan de laatste eisen van de consument.

Ook de praktijkproef gedaan voor veel rijdende lezers van AUTO BILD laat zien dat de nieuwe Renault Mégane een prettige reisauto is, hooggewaardeerde technologie op het gebied van wegligging kent en daarnaast veel ‘easy life innovation’ biedt. Allemaal factoren die de Renault Mégane de belangrijke winnaar van het compacte segment gemaakt hebben. De voor het model zo kenmerkende Franse elegantie heeft daar gezien de goede scores op het gebied van design zeker toe bijgedragen. Het elegante uiterlijk blijkt dus wederom een gouden zet. Eentje die dit jaar het Gouden Stuurwiel oplevert. Chapeau!

Maak online afspraak

Bezoek webshop

Onze klanten geven ons een 9.7 van 10

op basis van 846 beoordelingen