Bellen Online werkplaats afspraak Occasions

De nieuwe Renault TWINGO Electric

Met de volledig elektrisch aangedreven Twingo Electric biedt Renault nu een uitvoering die nog meer rijplezier en comfort biedt. In combinatie met een sprankelende persoonlijkheid biedt het model zijn volledige potentieel in zijn favoriete omgeving. Met zijn elektrische aandrijving is de Renault TWINGO Electric de grote vedette in het drukke stadsverkeer.

Sinds de introductie van de eerste generatie TWINGO in 1992 heeft het model zich telkens opnieuw uitgevonden om te voldoen aan de veranderende behoeften van automobilisten. Na drie generaties en bijna vier miljoen verkochte exemplaren in
25 landen wereldwijd is de TWINGO een nieuwe weg ingeslagen met de introductie van een volledig elektrische variant: de TWINGO Electric.

Renault heeft zijn verregaande expertise op het gebied van compacte stadsauto’s optimaal benut om een elektrische auto te ontwikkelen die qua rijgedrag, actieradius en functionaliteit perfect aansluit op de behoeften van hedendaagse stadsrijders.

De TWINGO Electric is gebouwd op een platform dat in het beginsel ontworpen is voor toepassing van elektrische aandrijving. Daarmee biedt de elektrische variant dezelfde mate van rijplezier die heeft bijgedragen aan het succes van de Renault TWINGO. De elektrische variant combineert het aansprekende ontwerp en vele personalisatiemogelijkheden van de TWINGO met functies die het elektrische karakter benadrukken.

Net als de TWINGO met verbrandingsmotor biedt de nieuwe TWINGO Electric de kortste draaicirkel in deze klasse. Achterwielaandrijving in combinatie met verschillende rijmodi maken het rijden nog leuker. Dankzij de 22 kWh-batterij hoeft de TWINGO Electric slechts één keer per week te worden opgeladen als die voornamelijk in stadsverkeer gebruikt wordt, maar de TWINGO leent zich zeker ook voor langere ritten met een actieradius van 270 kilometer volgens de WLTP City-cyclus en 190 kilometer in de gecombineerde WLTP-cyclus. Bovendien is de batterij bij de meeste publieke laadpunten tot vier keer sneller op te laden dan die van de concurrentie dankzij de unieke Caméléon-lader, waarmee de TWINGO Electric tot en met een snelheid van 22 kW (AC) laadt.

Met zijn compacte formaat en slimme ruimte-indeling is de TWINGO Electric een prettige metgezel die tevens de norm zet op het gebied van connectiviteit met specifieke functies voor een elektrisch voertuig.

De nieuwe Renault TWINGO Electric is vanaf november 2020 te bestellen bij de Renault dealer voor prijzen vanaf € 20.590,-.

Het resultaat van dubbele expertise

Renault is de enige grote speler in het segment van de compacte stadsauto’s met een uitgebreide ervaring met 100% elektrische voertuigen. De kennis en ervaring van Renault ten aanzien van stadsauto’s en elektrische aandrijving komt volledig tot uiting in de nieuwe TWINGO Electric.

De nieuwe, elektrische variant is het antwoord op de veranderende behoeften in het compacte segment, waar automobilisten op zoek zijn naar praktische en milieuvriendelijke auto’s. In stedelijk gebied zijn elektrische voertuigen de meest voor de hand liggende oplossing voor vrijetijdsritten en woon-werkverkeer.

De elektrische variant bouwt voort op de iconische status van de populaire TWINGO, die al geruime tijd het bestverkochte A-segmentmodel is in Frankrijk en de op drie na bestverkochte in Europa.

Tevens is de TWINGO Electric alweer het zevende volledig elektrisch aangedreven voertuig dat door Renault ontwikkeld is, na de ZOE, Twizy, Kangoo Z.E., Master Z.E., City K-ZE voor de Chinese markt en RSM SM3 Z.E. die in Zuid-Korea verkocht wordt. In Europa vormt de TWINGO Electric een perfecte aanvulling op de Renault ZOE, waarmee het A- én B-segment bediend worden met een aantrekkelijk elektrisch voertuig.

Aandrijftechniek

De TWINGO Electric is gebouwd op een platform dat oorspronkelijk ontworpen is voor elektrische auto’s. Het model profiteert dus al vanaf de basis van de expertise die Groupe Renault de afgelopen tien jaar heeft opgedaan op het gebied van elektrische voertuigen.

De 22 kWh-batterij is ontwikkeld samenwerking met LG Chem en voorzien van de nieuwste generatie lithium-ion cellen. Dankzij de uitgekiende plaatsing van de batterij zijn de passagiers- en bagageruimte ongewijzigd ten opzichte van de TWINGO met verbrandingsmotor.

Een primeur voor Renault is het watergekoelde warmtemanagementsysteem voor de batterij om die op de ideale werktemperatuur te houden. Samen met de unieke Caméléon-lader is de batterij van de TWINGO Electric met een snelheid tot 22 kW (AC) op te laden. Tevens is de batterij ingebed in een aluminium harnas voor optimale zijdelingse crashbescherming.

Het aandrijfsysteem van de TWINGO Electric is gebaseerd op dat van de Renault ZOE en wordt geproduceerd in de fabriek in Cléon, in het westen van Frankrijk. Hier worden ook elektrische aandrijfcomponenten voor andere EV’s van Renault en partners gebouwd.

De assemblage van de TWINGO Electric vindt plaats in de Novo Mesto-fabriek in Slovenië, waar alle modellen van de Twingo worden gebouwd en gedistribueerd door heel Europa. De sales- en aftersales medewerkers van het Europese Renault dealernetwerk hebben alle kennis van elektrische voertuigen.

Design: iconisch als altijdExterieur

De TWINGO Electric voegt enkele details toe aan het design die kenmerkend zijn voor de elektrische voertuigen van Renault.

De ondeugende uitstraling van de TWINGO is onveranderd, waarbij de bumper die verfraaid is met luchtinlaten en koplampen met C-vormige LED-signatuur zorgen voor een smaakvol frontdesign. Verschillende carrosseriekleuren, kleurenthema’s, strips en wielen kunnen gecombineerd worden met een uitgebreide reeks aan personalisatiemogelijkheden.

Interieur

Het interieur behoudt alle kenmerken van de TWINGO, inclusief de personalisatie-mogelijkheden. Vanaf de uitvoering Zen is de TWINGO Electric leverbaar met keuze uit verschillende kleurthema’s voor delen van het dashboard en stuurwiel, randen van de ventilatieopeningen en stikwerk voor stoelbekleding en deurpanelen. De middenconsole biedt een prettige hoeveelheid opbergruimte en de transmissiehendel is versierd met een Z.E.-logo.

Renault EASY LINK

Vanaf de Zen-uitvoering kun je ook rekenen op specifieke Z.E.-instaplijsten en het Renault EASY LINK multimediasysteem met een 7-inch touchscreen, uniek in dit segment. De diensten van Renault EASY CONNECT omvatten EV-specifieke functies die tevens via de MyRenault smartphone-app te bedienen zijn.

Rijplezier naar een nog hoger niveau

De populariteit van de Renault TWINGO is deels te danken aan de rijeigenschappen en korte draaicirkel. In combinatie met de felle respons van de elektromotor en de keuze uit verschillende rijmodi wordt het rijplezier in de TWINGO Electric naar een nog hoger niveau gebracht.

Het compacte formaat met een lengte van 3,61 meter en de wielen op de uiterste hoeken zorgen voor een flinke dosis wendbaarheid. De achterin geplaatste motor en de uitzonderlijk korte draaicirkel, waarbij slechts 4,3 meter nodig is om een U-bocht te maken, zijn hetzelfde als bij de TWINGO met verbrandingsmotor.

De elektromotor levert 60 kW (82 pk) vermogen en een koppel van 160 Nm dat direct vanaf stilstand beschikbaar is. De elektromotor staat garant voor een onmiddellijke, krachtige versnelling zonder vertraging. De acceleratie vanuit stilstand naar 50 km/u duurt amper vier seconden, terwijl de topsnelheid 135 km/u bedraagt.

Rijmodi

De TWINGO Electric heeft een B-modus met drie niveaus voor de regeneratieve remfunctie. In de ‘zwaarste’ stand vertraagt de auto aanzienlijk als het stroompedaal wordt losgelaten. Zodanig zelfs, dat het reguliere rempedaal nauwelijks gebruikt hoeft te worden.

Deze modus is bij uitstek ideaal voor in stadsverkeer. Tijdens het vertragen wordt energie geregenereerd en opgeslagen in de batterij voor een optimale actieradius. De ‘lichtste stand’ van de B-modus zorgt voor minimale vertraging bij het loslaten van het stroompedaal, wat vooral prettig is op de snelweg.

Actieradius

De TWINGO Electric biedt een actieradius van 270 kilometer volgens de WLTP City-cyclus en 190 kilometer in de gecombineerde WLTP-cyclus. Dat is aanzienlijk meer dan de gemiddelde woon-werkafstand van 30 kilometer in Europa.

Caméléon-lader

Dankzij de door Renault ontwikkelde en gepatenteerde Caméléon-lader wordt de batterij van de TWINGO Electric altijd met het maximaal beschikbare vermogen opgeladen. Deze lader zet de wisselstroom (AC) van het laadpunt zelf om in gelijkstroom (DC). Bij een 22 kW-laadpunt is de batterij van de TWINGO Electric in slechts een uur tot 80% opgeladen.

Functionaliteit

De Renault TWINGO is ontworpen met het idee dat compacte stadsauto’s het leven van automobilisten gemakkelijker kunnen maken. Dat is niet anders bij de TWINGO Electric die elektrische aandrijving toevoegt zonder aan ruimte en modulariteit in te leveren. Alle voorzieningen en connectiviteitsdiensten die gebaseerd zijn op die van de Renault ZOE zorgen op intuïtieve wijze voor nog meer functionaliteit en comfort.

Dankzij de elektrische aandrijving is de TWINGO Electric muisstil vanbinnen, maar goed hoorbaar vanbuiten. Renault heeft namelijk een speciaal ‘Z.E. Voice’-systeem voor optimale voetgangersbescherming, die functioneert bij snelheden tot 30 km/u. Bestuurders kunnen daarbij kiezen voor drie verschillende geluiden waarbij de intensiteit afhankelijk is van de gereden snelheid.

Met standaard vijf portieren, vlakke vloer en neerklapbare passagiersstoel biedt de TWINGO Electric een laadlengte van 2,31 meter, ondanks het bescheiden formaat. De inhoud van de bagageruimte is met 240 liter evenmin gewijzigd. Verder is de middenconsole voorzien van handige opbergruimte, twee usb-aansluitingen en een gesloten dashboardkastje.

Renault EASY CONNECT

De gehele TWINGO -reeks inclusief de nieuwe TWINGO Electric profiteert van Renault EASY CONNECT mobiliteitsdiensten voor, zowel in de auto als op afstand. De uitvoeringen Zen en Intens zijn uitgerust met het Renault EASY LINK multimediasysteem met 7-inch kleuren touchscreen. Optimale smartphone-connectie is mogelijk dankzij Apple CarPlay en Android Auto. De connectiviteitsdiensten omvatten navigatie met real time verkeersomformatie, Google Search voor relevante zoekopdrachten op internet en Auto-update-service voor automatische en regelmatige updates van alle functies en diensten.

Via de MyRenault smartphone-app zijn bestuurders altijd verbonden met het voertuig. Het zelfs mogelijk om een navigatieroute direct vanaf de smartphone naar het systeem in de auto te sturen. De app biedt ook deur-tot-deur navigatie door de looproute van de geparkeerde auto naar de eindbestemming te tonen en een ‘Find my car’-zoekfunctie om de auto snel terug te vinden, bijvoorbeeld in een grote drukke parkeergarage.

MyRenault

Bij de TWINGO Electric worden de diensten van Renault EASY CONNECT uitgebreid met EV-specifieke functies. Net als bij de Renault ZOE zorgen die voor een best-in-class connectiviteitsdienst voor elektrische voertuigen. Hiermee zijn bijvoorbeeld laadtijden in te plannen om te profiteren van lagere energietarieven thuis tijdens daluren. Tijdens het rijden toont het systeem het rijbereik van de auto in real time op een kaart, voegt het op verzoek de dichtstbijzijnde laadpalen toe en toon het altijd de real-time beschikbaarheid van laadpunten.

Verder kan via de MyRenault-app de batterijstatus gecontroleerd worden en het interieur van de TWINGO Electric alvast gekoeld of verwarmd worden tijdens het laden, zonder dat dit ten koste gaat van de actieradius. Met behulp van de ‘EV Route Planner’ kunnen bestuurders een optimale route kiezen inclusief noodzakelijke stops bij laadstations onderweg.

Versieprijzen TWINGO Electric

TWINGO Electric UITVOERING FISCALE WAARDE €  CONSUMENTENADVIESPRIJS €(1) BIJTELLING VANAF € (2)
Life € 19.850,00 € 20.590,00 € 49,43
Collection € 21.350,00 € 22.090,00 € 53,16
Intens € 22.750,00 € 23.490,00 € 56,65
Série Limitée Vibes € 24.050,00 € 24.790,00 € 59,88

De private leasetarieven van de Renault TWINGO Electric beginnen bij € 299,- incl. BTW op basis van een looptijd van 60 maanden en een kilometrage van 6.000/jaar.

1) Consumentenadviesprijs inclusief kosten rijklaar maken (uitgebreide routeservice gedurende de garantieperiode, lifehammer, transportkosten, nulbeurt, deconserveren, poetsen, kentekenplaten, kentekenhouder, handlings- en administratiekosten, uitleg veiligheidssystemen, uitleg multimedia- en navigatiesysteem en activatie 36 maanden gratis connectiviteit op EASY LNK t.w.v. € 622,90, incl. 21% btw), registratiekosten (t.w.v. € 51,10, btw-vrij) recyclingsbijdrage (t.w.v. € 35,- incl. 21% btw) en Renault Beheersbijdrage Lithium-Ion batterij (t.w.v. € 31,- incl. 21% btw).

2) Netto bijtelling per maand gebaseerd op de fiscale waarde van het voertuig exclusief opties en op een belastingschijf van 37,35%.

Maak online afspraak

Bezoek webshop

Onze klanten geven ons een 9.6 van 10

op basis van 767 beoordelingen